Učitelj ljubavi

Nikada neću da zaboravim jedan dan u Venecueli kad sam išla da posetim porodicu koja nam je darovala jagnje. Otišla sam da im zahvalim i tamo sam otkrila da imaju teško obogaljeno dete. Upitala sam majku: 

- Kako se dete zove?

Majka mi je dala najlepši mogući odgovor: 

- Zovemo da "Učitelj ljubavi" jer nas stalno uči kako da volimo. Sve što činimo za njega je naša ljubav prema Bogu na delu.

~Majka Tereza

3 comments:

  1. Eh, kada bi svi ljudi na druge gledali iz ljubavi, lepsi bi nam svet bio...

    ReplyDelete
  2. Da, svet bi nam bio mnogo lepši, zato svakodnevno moramo da učimo da volimo više i pružamo ljubav!

    ReplyDelete
  3. * Dobar covek *

    * Iznad nas,u nama,medju svima,pa i s vama blagodetnog Boga carstvo je.Planine visoko kvalitetne ispase napasaju sve krajolike zemaljske i nebeske.Ko je taj sto zbunjuje?,satana mu jeste ime,biti ponosan od djavola je.Hristos,krvlju iskupio i isprao tvoju dusu jeste,sva prokletstva i grehe,Isus na krstu odnese.Oko srca sada toplo je,i u dusi(umu) sada mir je,Gospod s desne strane Boga na nebu je.Ljubav u ljubavi s ljubavlju je,Hristos,isceljenje unutra oslobodio je,cista savest glas Boziji je.Duh Sveti (od Boga zavisi kako),posle korisnog,na izgradnju razgovora,ovim recima ohrabruje : “ voli vas Gospod “,i Bogu tvome dobro je.Izmedju ostalog,dobro je Gospodu svome Bogu moliti se i zahvalan biti,Bibliju citati i u crkvu ici.Pored vase,i mana nasa sada karana je.Gospod mrzi zlo,Bog vas ljubi,ja vas ljubim i pozdravljam. * U zdravlju neka vam je sve! *

    ReplyDelete

Vaši komentari su dobrodošli :)